onsdag 20. november 2013

Ikke kjøp domene av hosten din!

Når man bestiller en webhost får man som regel tilbud om å kjøpe domene i samme slengen. Dette er derimot noe jeg vil fraråde, av følgende grunner:

1) Det er ofte billigere å bestille domenet hos NameCheap (.com og andre endinger) eller Domeneshop (.no). F.eks selger Hostgator domener til $15, og da er det $5 (30kr) å spare på å kjøpe dem fra NameCheap.

2) Det er tryggere å dele opp tingene dine over flere tjenester. Dersom webhosten din skulle gå konkurs eller lignende er det tryggere å ha domenet ditt liggende hos en tredjepart.

3) Noen opplever uenigheter med webhosten sin, og må derfor bytte til en annen. Dersom dette er tilfellet er det ekstremt mye enklere å skifte webhost dersom domenene dine er knyttet opp hos en tredjepart, så slipper du eventuelle overføringsgebyr de kan finne på å operere med.

De aller fleste slipper å oppleve problemer med å bytte webhost (og ennå verre såpass uenigheter at det blir vanskelig å overføre domenet), men det er genialt å ha dette i bakhodet før du havner i den uheldige situasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar