mandag 25. november 2013

Slik finner du det perfekte domenet

Når man skal velge et domenenavn er det mange ting man bør tenke på. Man har tusenvis av forskjellige muligheter, og det er nesten bare fantasien som setter en grense for hva du kan velge. Problemet er derimot at alle de gode domenenavnene allerede er tatt, og du derfor må tenke litt utenfor boksen for å komme frem til domenenavnet ditt.

Dårlige domenenavn kan allerede fra første stund ødelegge for nettsiden din, og derfor er det viktig å velge et godt domene som beskriver nettsiden din bra. Vi har samlet en liten liste over ting vi ser etter når vi velger domener, så kan du bruke denne listen som en slags guide når du skal bestemme deg.

- Bruk god tid. Du kommer til å bruke veldig mye tid på å lage selve nettsiden, og da er det bare dumt å forhaste seg når man bestiller selve domenet. Bruk god tid til å tenke over det, og skriv gjerne ned alle alternativene. Etter noen dager i tenkeboksen kan det fort hende at du har endret mening fra første gangen du tenke over det!

- La det være lesbart. Det er veldig viktig at domenenavnet ditt er lesbart. Det betyr rett og slett at folk kan lese hva som står der. Dersom man kommer over et domenenavn som er helt uleselig er det mange som tenker at det er nettsøppel, og heller klikker seg videre til neste treff.

- La domenet være relevant. Når man søker etter for eksempel "marsvin" på internett er det mye større sjanse at noen klikker på "marsvinmat.com" enn "krakadooodia.org". På den første nettsiden er det veldig åpenbart hva man kommer til å få lese om, mens den andre nettsiden ikke gir noen form for indikasjon på hva innholdet kommer til å inneholde.

- La det være lett å skrive. Veldig mange av de besøkende kommer til å skrive domenet ditt med sitt eget tastatur, og derfor er det viktig å velge et domene som er lett å skrive og stave. Unngå derfor å bruke bindestreker og vanskelig taster, og gjør det så enkelt å skrive som mulig.

- La det være lett å huske. Dette er spesielt viktig dersom du ønsker at folk skal komme tilbake til nettsiden din ved et senere tidspunkt. Ha et navn som fester seg i hjernen, så er det mye større sjanse for at de kommer tilbake, eller forteller venner og bekjente om nettsiden din!

- Velg riktig TLD. TLD er endingen på domenet, altså .com, .org, .no eller lignende. Dette betyr en hel del, og norske nettbrukere foretrekker som regel .no-domener. Dersom du skal ha en engelsk nettside vil vi påstå at .com alltid er å foretrekke, men .net eller .org er også to kjente TLD som er mye brukt og folk tør å klikke seg inn på. Folk deg unna .biz og .info, da disse er veldig kjent for å bli brukt til nettsøppel.

Vi håper at denne guiden ga deg noe å tenke på, og at du kan bruke den til å velge bedre neste gang du skal bestille et domene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar