søndag 24. november 2013

NameCheap

NameCheap er en av verdens største domenenavn-selgere, og er godt kjent for å levere god kvalitet til en svært fin pris. De selger de aller fleste toppleveldomenene, så du kan fint bruke dem til alle domenenavnene dine, men kun internasjonale domener.

Å registrere et domene hos NameCheap er kjempeenkelt, og tar ikke lange tiden i det hele tatt. Først og fremst må du lage en brukerkonto, og deretter søke opp domenet du ønsker. Dersom det er ledig velger du "Legg til i handlekurv", så begynner du bestillingen. I løpet av bestillingen må du fylle inn kontaktinformasjon (det er påkrevd å ha riktig navn og adresse på domenet ditt), og til slutt betalingsinformasjon. Når du legger inn bestillingen tar det som oftest noen få timer før domenet er aktivt, men slik er det med alle tilbydere.

Et vanlig .com, .net eller .org-domene hos NameCheap koster rundt 70kr, eller omtrent $11 per år. Prisen du betaler første året er samme som neste år, så du slipper å bli lurt inn med en billig salgssum, og mye dyrere neste år, noe veldig mange driver med. Du kan derfor trygt kjøpe domener og vite nøyaktig hvor mye det kommer til å koste deg neste år.

I motsetning til mange andre registrarer tilbyr ikke NameCheap muligheten til å etterbetale. Dersom du ikke betaler domenet ditt i tide blir det lagt ut for salg igjen, og da er det ikke sikkert du får tak i det igjen. Du må derfor forhåndsbetalt domenet, men kan selv velge om du ønsker å betale hvert år, eller flere år av gangen. Du får dessuten alltid en e-post eller to når det nærmer seg utløpsfrist, slik at du ikke kommer til å glemme å fornye det.

De tilbyr dessverre ikke å registrere .no-domener, og hvis du ønsker å registrere det må du gå via en norsk domeneregistrar. Det er mange av disse, men vi kan anbefale Domeneshop.

Vi har selv mange domener fra NameCheap, og kan gå god for dette selskapet. De er verken sleipe eller trege, og kundeservicen er helt topp, og prisene blant de beste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar