søndag 3. februar 2013

Tjene penger på å kjøpe og selge domener

Det er mange som tjener gode penger på kjøp og videresalg av domener, og skikkelig gode domener kan være verdt flere hundretusen kroner. Det er derimot veldig sjeldent å komme over et domene i den prisklassen, men det er likevel mulig å tjene litt ekstra penger på domener i lavere prisklasser.

Først og fremst må du lære deg hvilke domener som er verdt mye, og her må man bare sette seg inn i markedet. Finn nettsider som selger domener, og se hvor mye de selger for. Etter en stund vil man få et greit inntrykk i hvilke domener som selger til hvilke priser, og ennå viktigere, hvilke nisjer som selger bra.

Når man har litt oversikt over hvilke domener som er verdt å snappe opp er det bare å begynne å følge med på domener som utgår. Dette kan man gjøre via Domeneshop eller en annen lignende tjeneste. Her bør man prøve å være kjapp med å kjøpe de gode domenenavnene, da det er mange som driver med dette. Er du riktig heldig kan du stikke av med et godt domene fort, og dermed tjene tusenlapper allerede den første dagen!

Når du har fått tak i noen attraktive domener er det på tide å prøve å selge dem. Man kan starte med å legge dem ut for salg på nettsider som Webforumet og Finn.no, eller på QXL. Dersom du legger den ut på alle tre er det gode sjanser for at noen er interesserte. Om ingen engang viser interesse er trolig prisen altfor høy, eller så er domenet for dårlig.

Hvis du har et skikkelig godt domene, la oss si kredittkort.no, så kan du prøve å selge det direkte til en aktør som driver med kredittkort. Disse er ofte villige til å betale en del for domener som passer perfekt for bransjen de er i, og du bør prøve å få igang budrunder mellom de forskjellige aktørene her. Dette fungerer best for "top notch"-domener, og ikke like godt på smådomener som ikke går for mer enn en tusenlapp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar