lørdag 2. februar 2013

Problemer m æ, ø eller å i domener

Nå om dagen er det ingen hindringer i veien for å registrere domenenavn med både æ,ø og å. Du kan gjøre det med .com, .no og en hel rekke andre TLD-er, men det er ikke nødvendigvis problemfritt helt ennå..

Først og fremst: en del nettlesere sliter fortsatt med dette, og utdaterte nettlesere som tidligere versjoner av Internet Explorer klarer ikke å lese dem i det hele tatt. Det betyr potensielt færre besøk til nettsiden din, noe som ikker er bra.

Ellers er det en rekke andre problemer som kan oppstå. Automatisk installering av diverse ting på nettsiden kan fort føre til trøbbel, for eksempel plug-ins på WordPress. De aller fleste går fint, men det er alltids noen som skal krangle på dette. Det er jo fryktelig kjipt å gå glipp av disse plug-insene på grunn av såpass dumme ting, men det er fort tidskrevende å fikse problemet selv.

Et siste problem er at det ikke fungerer å bruke disse domenene som e-postadresser. De aller fleste e-postlesere klarer ikke å håndtere dette, og før eller siden blir det kluss.

Mitt tips er å droppe alle domener med æ, ø eller å. Det er rett og slett veldig mye styr med dem, og ofte mye bedre å bare holde seg unna enn å bruke mye tid på å fikse alt som trens for å få de til å fungere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar