lørdag 2. februar 2013

Hvordan kjøpe et .no-domene

Å kjøpe seg et .no-domene er faktisk en del hakk mer komplisert enn når man kjøper seg et annet TLD. Dette er fordi man må ha et norsk firma for å registrere et .no-domene, samt at man må sende inn en erklæring til Norid, organet som forvalter domenene.

Som sagt, først trenger du et firma. Det kan være et gratis enkeltmannsforetak, et aksjeselskap eller en hvilken som helst annen godkjent selskapsform. Det eneste kravet er at man har et norsk organisasjonsnummer.

Når dette er i orden må man finne et selskap som selger domener. Selv pleier jeg å bruke Domeneshop.no til dette, men det spiller stort sett ingen rolle hvilken aktør man bruker. Mens man bestiller må man legge ved kontaktinformasjon om den som står ansvarlig for domenet, og skrive en erklæring på at man godkjenner Norid sine regler. Denne erklæringen går nå (endelig!) digitalt hos Domeneshop, noe som betyr at man må lese over et dokument og signere det digitalt. Tidligere måtte vi sende inn brev med underskrift i posten, noe som gjerne tok noen dager. Med denne digitale signeringen går det derimot mye raskere, og domenet kan være operativt etter bare noen få timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar