fredag 1. februar 2013

Finn ut hvem som eier domenet

Har du noen gang lurt på hvem som eier et domene? Det er faktisk ikke vits å sitte å gruble på dette lenge, da det er kjempeenkelt å sjekke det. Man kan enkelt nok gå til en nettside som tilbyr Whois-søk og skrive inn domenet der. For eksmpel kan man bruke whois.net til denne jobben. Det er selvfølgelig helt gratis, og den sjekker de aller fleste domener.

Det er likevel noen som ønsker å ha et domene anonymt, og da kjøper de noe som heter Whois Guard. Dette er, som navnet tilsier, en blokkering mot at folk kan sjekke opp eieren av domenet via Whois. Når denne er aktivert er det helt umulig å få sjekket hvem som eier det. Dersom de tidligere ikke har hatt en Whois Guard er det mulig at noen av nettsidene som sjekker dem opp har lagret navnet på eieren og fortsatt kan vise det. Det er derimot ingen garanti at det fortsatt er samme personen som eier domenet, så her må man ta resultatene med en klype salt.

Norske .no-domener er det ikke mulig å bruke Whois Guard på, og du kan derfor alltid finne ut hvem som er eieren. Norid er organet som har kontrollen over alle disse domenene, og for å sjekke ut hvilket firma som eier domenet kan du bruke Norid sitt Whois-søk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar