mandag 28. januar 2013

NameCheap eller GoDaddy?

Når man skal kjøpe .com eller andre internasjonale domener så er det først og fremst navnene NameCheap og GoDaddy som dukker opp. Dette er uten tvil de to største aktørene på markedet nå om dagen, og tilbyr domener mye billigere enn andre aktører.

Ingen av sidene har mulighet til å selge .no-domener, da denne må gjennom en søknadsprosess hos Norid som er ansvarlig for å forvalte disse domenene. Begge registrarene har likevel er veldig godt utvalg i TLD-er og tilbyr det aller meste annet man kunne tenke seg å få bruk for.

Prisen på NameCheap og GoDaddy er også omtrent lik, og ligger på rundt $10-$11 for et domenenavn inkludert ICANN-avgiften.

Når man skal kjøpe mange domener er det GoDaddy som blir billigst, da de tilbyr rimelige avtaler for deg som ønsker å kjøpe flere hundre domenenavn i slengen. NameCheap har ikke like gode avtaler, så det kan faktisk være snakk om en del penger hvis man først skal ha et hundretalls med domener.

Til syvende og sist spiller det ikke så stor rolle om du kjøper domener fra GoDaddy eller NameCheap. Med mindre du skal kjøpe flere hundre kommer du ikke til å merke store forskjellen i utgiftene, og personlig mener jeg at et godt og oversiktlig er verdt mer enn noen få kroner spar. Velg derfor den du synes passer deg best med tanke på kontrollpanel, brukervennlighet og service!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar